Banners:

http://www.widder-ag.de

http://www.dekonijnenwinkel.nl

Links:

* Hangoor Fokker Club
Op deze site vind je verschillende informatie over verschillende hangoor rassen.

* Konijnenforum
Dit is een onderdeel van www.konijnen.pagina.nl Dit is een soort prikbord waar wordt geprikt door gewone mensen met konijnen, maar ook door ervaren fokkers. Op deze site kun je ervaringen uitwisselen of vragen stellen.

* Kaninchenmarkt

* Franse hangoor community
Dit is de community van mijn collega fokster Ingrid Collignon. Ook hier kun je informatie over de Franse hangoor vinden. Je leest er hoe het gaat met haar konijnen en ze heeft altijd leuke foto's op haar site. Dit is een site die ik zelf ook regelmatig bezoek.


Info:
Enten
Let op dat je jouw konijn regelmatig laat enten. Een RHD/VHS-enting is een half jaar geldig en een Myxomatose enting een jaar. De laatste tijd heersen er weer konijnenziekten en je zou niet de eerste zijn die hieraan zijn konijnen verliest.

Tip: informeer bij je dierenarts wanneer het “ent-uurtje” is, dat scheelt je soms bijna de helft van het bedrag als je gewoon zomaar eens met je konijn naar de dierenarts gaat.

Let op! Dit zijn middeltjes die ik zelf met goede resultaten gebruik. Ik ben niet verantwoordelijk als het bij jouw konijn niet werkt. Raadpleeg bij twijfel de dierenarts.

Wat te doen bij………
……….. ontstoken ogen?
Als er vieze prut uit de ogen komt dan moet je dit voorzicht met een watje weghalen. In de ogen moet je 2 maal daags Cavasan smeren, dit is een verzachtende oogzalf met vitaminen en dergelijke en werkt geweldig. Meestal onstaat er door onstoken/tranende ogen ook een ontstoken/kale huid onder het oog. Deze plek kun je een paar dagen achter elkaar insmeren met Surolan . Dit is eigenlijk een middel voor honden en katten, maar werkt perfect. Let wel op: dit middel mag niet in de ogen worden gesmeerd. Binnen een paar dagen komen de eerste haartjes alweer op de plek.

……….. kale plekken?
Vooral dieren uit de blauwe kleurslag en konijngrijze dieren hebben vaak last van kale plekken tijdens hun verharing, veroorzaakt door vachtmijt. Dit is simpelweg te verhelpen door er een paar dagen achterelkaar 70% alcohol op te smeren (o.a. verkrijgbaar bij het kruidvat). Binnen een paar dagen komen de eerste haartjes weer op de plek.


……….. ontzettend stinkende diarree ofwel cocciodose?
Als je eenmaal een dier hebt geroken met cocciodose, dan zal je de geur altijd blijven herkennen. Dit is zo'n ontzettend vieze geur niet te vergelijken met andere ontlastingsgeuren. Je konijn eet niet meer, is lusteloos en heeft groene, waterige diarree. Snel handelen is belangrijk. Bij de dierenarts kun je ESB3 halen, dit is een poederzakje wat je moet oplossen in 2,5 liter water. Hiermee moet je de waterfles vullen of desnoods met een spuitje geven als het dier niet zelf drinkt. Daarnaast heeft het dier Toltrazuryl drops nodig. De hoeveelheid hangt af van de grootte van het konijn, raadpleeg hiervoor de dierenarts.

……….. oppervlakkige wonden?
Heeft je konijn een niet al te grote wond, dan kun je deze zelf behandelen met Acederm wondspray . Dit is een geweldige spray die eigenlijk bedoeld is voor paarden. Het ontsmet en zorgt dat de wond weer snel, netjes dichtgroeit. Dit middel is te verkrijgen bij bijvoorbeeld “de Welkoop” of “de Boerenbond”, maar waarschijnlijk ook wel bij paardenspeciaalzaken.